[AMRadio] FT-501: No Tx Output


Rev. Don Sanders innatehealing at bigplanet.com
Thu Dec 29 00:28:07 EST 2005


Sounds like one of your mixing 
oscillators is malfunctioning. 
Check the frequency of each of 
your oscillators and the output 
of your mixers to make sure you 
have all the needed frequencies. 

Healthfully yours,
                          DON W4BWS
----- Original Message ----- 
From: "Jose HF Silva" <zehelmer at yahoo.com>
To: <AMRadio at mailman.qth.net>
Sent: Wednesday, December 28, 2005 9:33 PM
Subject: [AMRadio] FT-501: No Tx Output


> Hi, ALL
> 
> I was offered one FT-501 with the mains transformer
> burned.
> 
> I got it rewound and today the set came back to life:
> could hear some QSO's in 80m.
> 
> The TUNE just puts the IC to idle but speaking to the
> mic gives no output.
> The heaters are on and all the HV's are OK. 
> Is there some "easy" way to evaluate the performance
> of the final tubes? (I have no replacement).
> 
> Also the digital display shows only zeros: where to
> start checking?
> 
> All the help on these questions will be highly
> appreciated ;-))
> 
> Wishing *** YOU ALL *** a Very Happy *** NEW YEAR ***
> 
> 73 Jose - CT1AXG 
> 
> 
> 
> __________________________________________ 
> Yahoo! DSL - Something to write home about. 
> Just $16.99/mo. or less. 
> dsl.yahoo.com 
> 
> ______________________________________________________________
> AMRadio mailing list
> Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/amradio
> Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.html
> Post: mailto:AMRadio at mailman.qth.net
> AMfone Website: http://www.amfone.net
> AM List Admin: Brian Sherrod/w5ami, Paul Courson/wa3vjb
> 




More information about the AMRadio mailing list

This page last updated 21 Oct 2017.