[AMRadio] HR-10 problem


Brett gazdzinski brett.gazdzinski at verizonbusiness.com
Mon Apr 10 10:07:27 EDT 2006


Maybe the tube is out of bias, to much screen voltage, 
or some resistor has changed value and the LO tube
voltage is varying around?
Maybe check things with the DMM?
 
Or maybe the bfo is changing, not the LO??

Brett
N2DTS 

> -----Original Message-----
> From: amradio-bounces at mailman.qth.net 
> [mailto:amradio-bounces at mailman.qth.net] On Behalf Of 
> abeck at xplornet.com
> Sent: Monday, April 10, 2006 9:49 AM
> To: AMRadio at mailman.qth.net
> Subject: [AMRadio] HR-10 problem
> 
> Hi,
> 
> I am running an HR-10 RX in my shack outside and am wondering 
> how to cure an 
> annoying fault. Or, this may be bad design, but I don't 
> remember this from when 
> I was a kid.
> 
> When i turn up the RF Gain, and end up close to full on it, I 
> get a shift down  
> in frequency of the CW note. So far that I have to retune the 
> BFO to get it 
> back.
> 
> The RF Gain is in series with the Cathode of the first RF 
> stage of the RX.
> 
> perhaps a Zener diode to cure it?
> 
> And if so, I guess I should measure the voltage someplace and 
> clamp with a 
> zener, but then again, I would be modifying the whole circut.
> 
> Anyone know how to fix this?
> 
> Best 73,
> 
> Alan
> ______________________________________________________________
> AMRadio mailing list
> Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/amradio
> Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.html
> Post: mailto:AMRadio at mailman.qth.net
> AMfone Website: http://www.amfone.net
> AM List Admin: Brian Sherrod/w5ami, Paul Courson/wa3vjb
> 




More information about the AMRadio mailing list

This page last updated 16 Oct 2017.