[AMRadio] Viking II no output


gkb gkbrown at gwi.net
Fri Feb 9 16:19:44 EST 2007


It would be my guess that the stack of loading caps are bad?
Regards,
Gary...WZ1M
----- Original Message ----- 
From: "Geoff/W5OMR" <ars.w5omr at gmail.com>
To: "Discussion of AM Radio" <amradio at mailman.qth.net>
Sent: Friday, February 09, 2007 12:56 PM
Subject: [AMRadio] Viking II no output


> Larry/WD5CFJ and I have the same problem.
> 
> The output section in an E. F. Johnson Viking II is only producing about
> 10w output,, or so.
> 
> it's puzzling, because (in my case) there's grid voltage (-57VDC), there
> Plate Voltage (~600VDC) there's Screen Voltage (~290) and everything
> seems to be there, except there's no output.  The roller inductor still
> resonates at the same place, but no matter where the coarse tuning is
> for the fixed capacitors, the output level never changes.
> 
> The little doorknob capacitor that is tied to the plates of the 6146's,
> perhaps?
> 
> http://w5omr.shacknet.nu:81/~w5omr/AM-Stuff/vikingII-output.JPG
> 
> L9 is the roller inductor.  C29 moves at the same time L9 does.
> 
> C31 (.002uf) is the door knob - not checked it, yet.
> C30 is the fine tuning for the loading control.
> 
> Has anyone else had this problem with a Viking II?
> 
> --
> 73
> ______________________________________________________________
> AMRadio mailing list
> List Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/amradio
> Partner Website: http://www.amfone.net
> Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.html
> Post: mailto:AMRadio at mailman.qth.net
> To unsubscribe, send an email to amradio-request at mailman.qth.net with
> the word unsubscribe in the message body.
> 
> 
> 
> -- 
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG Free Edition.
> Version: 7.1.411 / Virus Database: 268.17.33/678 - Release Date: 2/9/2007
> 
> 



More information about the AMRadio mailing list

This page last updated 17 Dec 2017.