[AMRadio] Heath HO 10 Monitor Scope


Peter Markavage manualman at juno.com
Sun Feb 24 14:13:26 EST 2008


For starters, check the resistors in the cathode and plate circuit of the
6C10 Horizontal amp. section. Try a new 6C10. Check the input (2 mfd) 
and output (.22 mfd) caps for leakage. You might also check the 6BN8 RF
Demodulator section and components.

Pete, wa2cwa
http://www.manualman.com

On Sun, 24 Feb 2008 10:11:07 -0800 (PST) John King <k5pgw at yahoo.com>
writes:
> Have replaced bad 3RP1 cathode tube in my HO 10 and
> tested all other tubes. Have changed the two
> .15 at 1600VDC capacitors.
> 
> It is working however not up to PAR. All controls
> work. The current problem is that when in the
> trapezoid pattern monitoring AM transmitted signal,
> the horizontal width of the trapezoid doesn't
> completely fill out to a symetrical point. The
> horizontal position and horizontal gain pots work
> except that there doesn't seem to be enough horizontal
> gain to cause the trapezoid to fully display the full
> signal.
> 
> I have a properly working SB 610 that shows clearly my
> transmitted AM signal. The HO 10 doesn't fill out the
> trapezoid symetrically to a point.
> 
> I suspect a resistor in the horizontal gain circuit
> having changed value or maybe a suspect capacitor. Are
> there any commonly known culprits that cause this loss
> of horizontal gain? Naturally, I am lazy by nature,
> and would rather "pick your brains" than use my feeble
> brain. What are your thoughts based on your vast
> knowledge and EXPERIENCE??? Thanks and 73, John, K5PGW


More information about the AMRadio mailing list

This page last updated 15 Dec 2017.