[AMRadio] 813 Final Problem


Eddy Swynar deswynar at xplornet.ca
Thu Mar 19 14:13:25 EDT 2015


Hi Jim,

I believe you're to short the SECONDARY of the mod transformer in CW, and NOT the primary side.

~73~ de Eddy VE3CUI - VE3XZ





On 2015-03-19, at 2:08 PM, Jim Tonne wrote:

> 
> 
> 
> 
> 
> Assuming you don't have an actual modulator connected yet,
> only the modulation transformer, short the modulation transformer
> primary.
> 
> Of course when you get the modulator running later some time,
> be sure to remove the short  :-)
> 
> - Jim Tonne W4ENE
> 
> 
> 
> On 3/19/2015 1:45 PM, Paul Baldock wrote:
>> 
>> I am building a 15 meter 2 x 813 class C final. HV is 2200V. With 16mA grid drive I can comfortably get 400W (and more) out.
>> 
>> Every thing works fine until I insert the Mod transformer secondary in the HV lead to the PA. NOTHING is connected to the input (audio) side of the transformer. When I apply rf drive to the PA my High Voltage connectors arc over. It seems this must be caused by some sort of inductive spike. Any suggestions?
>> 
>> - Paul  KW7Y
>> 
>> 
> 
> ______________________________________________________________
> Our Main Website: http://www.amfone.net
> AMRadio mailing list
> Archives: http://mailman.qth.net/pipermail/amradio/
> List Rules (must read!): http://w5ami.net/amradiofaq.html
> List Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/amradio
> Post: AMRadio at mailman.qth.net
> To unsubscribe, send an email to amradio-request at mailman.qth.net with
> the word unsubscribe in the message body.
> 
> This list hosted by: http://www.qsl.net
> Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html



More information about the AMRadio mailing list

This page last updated 19 Nov 2017.